De Gebiedsontwikkelaar

Dit model maakt het mogelijk om allerlei effecten van toekomstige plannen zichtbaar te maken
Simulatie
Data
Designsessie

De Gebiedsontwikkelaar van StrateGis toont de gehele Merwedekanaalzone in een 3D computermodel. Het model maakt het mogelijk om allerlei effecten van toekomstige plannen zichtbaar te maken zoals ruimtelijke, financiële als ook bijvoorbeeld schaduwwerking van hoge gebouwen.

Lees meer op de website van Strategis.

De Gebiedsontwikkelaar werd tijdens de Designsessie gedemonstreerd door Anne Dullemond & Robin Seijdel
 

Reacties tijdens Designsessie

Bewoners - ✭✭✭✭✰

Webbased, gedetailleerd en flexibel. Mooi combinatie van beeld en kosten. Doordat het zowel inzicht in kosten als in functie en gebruik geeft wordt de haalbaarheid inzichtelijk. Het is bovendien gekoppeld aan veel systemen en data. Vooral geschikt voor professionele partijen en niet voor (toekomstige) bewoners).

Overheid - ✭✭✭✭✰

Veelzijdige tool voor verkenning, kan ondersteunen in de discussie over grondprijzen. Het maakt de baten van groen en water inzichtelijk en is bruikbaar om aanpassingen door te rekenen. Het is niet zozeer een ontwerptool voor de openbare ruimte als wel een workshop om alle afwegingen integraal te maken. Geeft goede inzichten voor vroege planning, vooral interessant voor gemeente en waterschap. Professionele begeleiding is noodzakelijk. Hoe realistisch zijn de rekenmodellen uiteindelijk?

Overig - ✭✭✭✭✭

Zeer compleet. Goede tool om sectoroverstijgende gevolgen zichtbaar te maken. Tool is vooral geschikt voor techneuten, ontwikkelaars en gemeente. Het is een plugin voor sketchup, niet heel gebruiksvriendelijk. Begeleiding nodig. Onduidelijk op welke aannames en parameters het model is gebaseerd. Hoe maak je dat inzichtelijk en transparant? Is het wel geschikt om bewoners te betrekken?

Screenshot Gebiedsontwikkelaar