GeoCraft

Bouwen aan de leefomgeving via Minecraft.
Game
Co-creatie
Designsessie

Heel Nederland in legoblokjes. Bouwen aan de leefomgeving via Minecraft.
Lees meer op de website van Geocraft.

Geocraft werd tijdens de Designsessie gedemonstreerd door Felix van Veldhoven.

Reacties tijdens Designsessie

Bewoners - ✭✭✰✰✰

Interactief en het speelse lego-uiterlijk spreekt aan. Het is makkelijk, toegankelijk, goedkoop en wakkert creativiteit aan. Geschikt als brainstormtool, om kinderen te interesseren voor hun omgeving en om data te verzamelen. Het is niet gekoppeld aan databases en systemen en wordt niet als serieus genoeg ervaren om daadwerkelijk te gebruiken voor stadsontwikkeling.

Overheid - ✭✭✭✰✰

Snel, interactief, leuk en eenvoudig voor eerste prototype. Mooi om steden te bouwen, vooral geschikt voor jonge bewoners. Gebruikt ruwe data; alleen hoogte en gebied, geen verkeer en simulatie mogelijkheden (kan niet rekenen). Geeft een onduidelijk en onscherp beeld en het is arbeidsintensief om iets neer te zetten. Is het wel realistisch? Moet je wel gebiedsontwikkeling willen doen op basis van spelletjes?

Overig - ✭✭✭✰✰

Mooie, speelse tool om samen te werken. Stimuleert creatief proces, iedereen kan meedoen. Laagdrempelig voor de een, hoogdrempelig voor de ander. Moeilijk leesbaar. Meer spel dan realiteit; komt niet echt serieus over. Jammer van de lage resolutie. Uitdaging: hoe koppel je het aan andere modellen waarmee je de impact van de ontwerpen kunt laten zien?

Screenshot Geocraft