Mapillary

Mapillary is vergelijkbaar met Google Street View maar haalt foto's uit meerdere bronnen en voegt er extra (meta)data aan toe.
Data
Smart city

De kracht van Mapillary ten opzichte van Google Street View is dat je niet afhankelijk bent van één fotobestand/leverancier en dat Mapillary extra data aan foto's toevoegt. Deze data, waaronder bijvoorbeeld verkeersborden, worden door Mapillary zowel automatisch als handmatig aan het systeem toegevoegd. Met de opkomst van met camera's uitgeruste zelfrijdende auto's is de kans groot dat de fotobestanden van aanbieders zoals Mapillary de komende jaren exponentieel groeien, mits voldoende autofabrikanten dit materiaal via dit soort diensten willen delen.

Straten met voldoende verkeer kunnen op die manier tegen geringe kosten minimaal dagelijks in beeld gebracht worden, wat zelfrijdend vervoer vervolgens weer kan helpen om te gaan met verkeerswijzigingen zoals omleidingen. Daarnaast spelen diensten zoals Mapillary een belangrijke rol bij het verbeteren van Open Street Maps. 

Link: https://www.mapillary.com