Maquette Merwedekanaalzone

Vertrouwd, tastbaar en effectief
Designsessie

Een maquette helpt om de ontwikkeling van een gebied tastbaar te maken en het denkproces hierover te stimuleren. Een maquette springt in het oog en laat communicatie met betrokkenen soepeler en sneller verlopen.

De maquette werd tijdens de Designsessie gedemonstreerd door Marcel Janssen.

Reacties tijdens Designsessie

Bewoners - ✭✭✭✭✰

Ouderwets maar effectief. De losse delen werken goed om ontwikkelingen bij te houden. Het is makkelijk om je een voorstelling te maken en goed voor interactie en discussie. Prettig dat dit een echt gesprek oplevert, niet via een scherm. Zo werkt het ook als een verbindend element. Jammer dat je niets kan veranderen en dat het duur is.

Overheid - ✭✭✭✭✰

Beleefbaar, herkenbaar en creëert ontmoeting en verbinding in gesprek. Prettig om naar te kijken en om aan te raken. Het geeft echter maar 1 situatie weer, je kan niet ontwerpen aan de openbare ruimte. Met 3D printing extra blokken en mogelijkheden toevoegen? Combineren met realtime data? Doorontwikkelen met toepassing maptables.

Overig - ✭✭✭✭✰

Toegankelijk, beleefbaar, vertrouwd, herkenbaar. Vooral voor ouderen en laagopgeleiden die niet digitaal zijn ingesteld. Meer kleur toevoegen. Hogere informatiedichtheid is gewenst. Weinig flexibel en weinig diepgang. Kan je AR, Hololens of hologrammen inzetten om het meer tot leven te brengen?