Kickoff Stadsontwerp voor de Gezonde Wijk

Hoe kunnen makkelijke technologieën helpen bij zelfmanagement en een toekomstbestendige wijk?

De deelnemers van de demonstrator Stadsontwerp voor Zelfmanagement gingen aan de slag met de vraag: ‘Hoe kunnen makkelijke technologieën helpen bij zelfmanagement en een toekomstbestendige wijk?’

Tijdens de ‘Make-It-Happen’ sessie is er geprobeerd om de weg naar het droombeeld zo concreet mogelijk te maken zodat we begin februari een eerste versie van het plan kunnen laten zien. De komende weken gaat het team op zoek naar meer kennis en informatie en wordt de brainstorm voortgezet. Hiervoor wordt er met verschillende partijen gepraat om zo vanuit verschillende blikken naar de situatie te kijken. Daarna fase wordt gericht naar resultaat gewerkt, met een aantal contactmomenten om op één lijn te blijven en een goed eindresultaat op te leveren.

Binnen de groep van demonstrator drie ‘Stadsontwerp voor Zelfmanagement’, zaten een aantal verschillende partijen. De volgende mensen werken samen aan deze Demonstrator: Anne Dullemond (Strategis NL), Annelies Lammers (Vivalib), Henk van Zeijts (Vrije Ruimte), Hetty Linden (Gemeente Utrecht), Marjoke Verschelling (Gemeente Utrecht), Jacob Siebelt (Strategis NL), Manou van der Meer (Hogeschool voor de Kunsten - tekenaar), Miguel Møller (Hogeschool Utrecht - Built Environment), Rob Nillezen (Harten voor Sport), Wouter Boon (Universiteit Utrecht).

De sessie werd begeleid door Henk van Zeijts van Vrije Ruimte.