Vooronderzoek 1/4: SlimCity: waar gaat het over?

Samen Stadmaken, gemeentelijke opgaven en technologische mogelijkheden komen samen in SlimCity.
nieuws
slimcity

SlimCity speelt zich af op het snijvlak van drie relevante bewegingen: het gemeentelijke kader, het Samen Stadmaken en technologische mogelijkheden.

  • Gemeentelijke opgaven

Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland. Utrecht wil die groei grotendeels binnen haar eigen stadsgrenzen realiseren. Daarnaast wil Utrecht een gezonde toekomst voor zowel de stad als haar inwoners (Healthy Urban Living). Hoe gaan die twee opgaven samen? In de herontwikkeling van de Merwedekanaalzone komen beide opgaven de komende jaren tot uiting.

  • Samen Stadmaken in Utrecht

‘Utrecht maken we samen’ is de veelzeggende titel van het coalitieakkoord 2014-2018 in de gemeente Utrecht. De gemeente stelt inwoners centraal, moedigt initiatieven aan en zoekt naar nieuwe manieren om samen te werken met lokale stakeholders en bewoners en hen actief te betrekken bij de ontwikkeling van de stad.

  • Technologische mogelijkheden

Techniek staat voor niets. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data, systemen en processen maken dat er steeds meer mogelijk is. Maar de techniek zelf staat niet voor iets. Het krijgt betekenis binnen een bepaalde context.

Dit nieuwbericht is gebaseerd op hoofdstuk 2 van het Vooronderzoek SlimCity dat in april 2017 verscheen. Naar aanleiding van het vervolg op SlimCity in de tweede helft van 2017 publiceren we de inhoud van dit onderzoek in vier delen op deze website. Het volledige Vooronderzoek SlimCity is via deze link te vinden. Bekijk ook de andere delen op deze website: