Presentatie demonstrators

Maandag 5 maart presenteerden de coalities de demonstrators aan elkaar. Deze keer waren we te gast bij Mitros.

Na tien weken hard werken was het dan eindelijk zo ver: we mochten aan elkaar en aan de stuurgroep presenteren waar we mee bezig zijn geweest!

SlimCity heeft verschillende ontwikkelingen bij elkaar gebracht en versterkt. Een daarvan is het 3D model van de Merwedekanaalzone dat Rijkswaterstaat heeft laten ontwikkelen. Alle drie de demonstrators hebben gebruik gemaakt van dit model. Stuk voor stuk zijn de demonstrators vruchtbare denkrichtingen die een inspiratiebron kunnen zijn voor volgende stappen. 

“Je breidt op organische wijze je netwerk uit. Door samen aan tafel te zitten heb je een heel netwerk van mensen die je in een vervolg weer kunt benaderen.”

Marcel Duffhuis, gemeente Utrecht

Een mooie bijvangst is daarbij dat er tijdens de verschillende bijeenkomsten waardevolle discussies zijn gevoerd en veel kennis is uitgewisseld. Daarnaast zijn nieuwe verbindingen gelegd en nieuwe samenwerkingen ontstaan.

“Het is opvallend hoe makkelijk je met elkaar kunt schakelen en met elkaar aan een verhaal kunt bouwen terwijl we elkaar eerst niet kenden.”

Jan van Kempen, Rijkswaterstaat

“We staan aan de vooravond van veel keuzes rondom gebiedsontwikkeling. Er liggen veel kansen om deze technologie te gebruiken bij het maken van inhoudelijke keuzes en participatie. ”

Wim Beelen, gemeente Utrecht